Hur sover du? Se vad det avslöjar om dig!

Forskningen menar att det kroppspråk vi i sömnen uttrycker som är omedvetet, kan avslöja hur vi är som personer. När man sover, iaf jag, så vet man ju inte själv hur man ligger. Jag vet ju hur jag ligger när jag somnar och när jag vaknar, men om jag har rullat runt eller prata osv så är jag ju omedveten om det. Så dem borde väl mena hur man ligger när man somnar (?)

 

För min del att svara på den frågan så kan jag säga att jag verklingen inte har någon bestämd sovarstil eller sida.. Det varierar väldigt mycket faktiskt på humör, trötthet, bekvämhet osv. Men alla dem sovarstilarna här nere förutom "log" brukar jag vanligast somna in på och vakna i.. Sovarstilen "log" verkar ju inte var specielt bekväm, tycker inte jag..

 

Hur sover ni vanligast/oftast då? Eller är det kasnke som för mig som för er att det varierar hela tiden?

  • Fetus position - Ungefär 41 % av deltagarna i undersökningen sov i den här positionen. Dubbelt så många kvinnor som män sover i denna position och den här sovpositionen är rankad som den mest förekommande. Dessa "sovare" har en tuff utsida men egentligen är de känsliga. De kan även verka blyga men det går över snabbt och de börjar socialisera väldigt snabbt med sin omgivning.
  • Log position - Om du sover på din kropps ena sida med båda armar neråt, då är du troligen social  person som går att lita på, ibland  kan du dock vara lite godtrogen. Undersökningen visade att 15 % sover i denna position.
  • Yearner position - De som sover i denna position ligger som ovanstående position på sidan med båda armar ut framför kroppen. Ungefär 13 % sover så här. Dessa människor är INTE trångsynta men de är dock cyniska, misstänksamma och envisa, speciellt när de gjort ett beslut de ABSOLUT inte tänker ändra sig om.
  • Soldier position - Dessa "sovare" ligger på rygg med armarna neråt men ändå nära kroppen. Dessa 8 % är tillbakadragna, tysta, för inte mycket väsen och förväntar sig rätt mycket av sig själv och sina nära. Dessa "sovare" är mer benägna att snarka då de sover på rygg.
  • Freefall position - De som sover på magen med armarna under virade under kudden med huvudet åt sidan är ungefär 7 % av de som deltog i undersökningen. Dessa "sovare" är sociala, sällskapliga men är väldigt obekväma med kritik.
  • Starfish position - Dessa "sovare" som ligger på rygg med armarna nära huvudet utgör 5 % av de som deltog i  undersökningen. Dessa människor är goda lyssnare, hjälpsamma och ogillar att vara i mitten av all uppmärksamhet. Även dessa "sovare" är mer benägna att snarka och att inte få en god natts sömn.

Kommentarer
Postat av: BabyGaGa

tack desamma, din va superfin!

2010-05-30 @ 23:01:04
URL: http://draganazivanovic.blogg.se/
Postat av: Vera

sv: Tack så mycket! :) Du har en riktigt fin design! =)

2010-05-31 @ 08:44:42
URL: http://veraapuss.blogg.se/

Kommentera snällt!

Ditt namn:
Varit här förut?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Du glömmer väl inte att ange din bloggadress?

Din kommentar:

Trackback
RSS 2.0